Качество, реклама, мрежа

Замисляйки се в дълбочина над въпроса, с какво един бранд изгражда името си сами може да намерим верният отговор, а той неминуемо е – практика, качество и традиции. За да бъде добре позиционирана дадена стока на пазара, то нейната реклама трябва да е достатъчни интересна, провокативна и дори скандална. Поглеждайки в дълбочина всяка една световна марка е градила името си тъкмо по тези стандарти. Когато едно обещание не бъде спазено, то продажбите значително намаляват. И тогава настъпва тишина, замразяване на стоката и финалът/ залеза на търговията. В този ред на мисли добре е и да се сетим за един ценен израз в Микроикономиката, който гласи: „По-лесно е да се открие и привлече нов клиент, отколкото да се върне доверието във вече изгубен такъв“. Възстановяване на добрата репутация, дори, чрез най-добрата реклама може да не е от значение, щом клиентите веднъж са се отдръпнали. И тук отново се потвърждава ролята на качеството на една стока или услуга,

Извода, че качество на един продукта има по-решаващо значение от маркетинга му е поредното доказателство.

Нека не забравяме и, че маркетинг законите, трябва да са облечени в подобаваща форма. В случай, че качественият продукт има модерен и грабващ дизайн, това е неговата формула за успех.

Дистрибуцията е също така значима, както и самият бранд. Казано с примери, то ако хората не купят дадена стока, то няма как да узнаят нейните качества, а тук важна роля има изграждането на мрежа за доставки.

В общи линии нещата ще изглеждат така:

Маркетингова стратегия, реклама, реализиране на продажби – всяка една стъпка говори сама за себе си, но така също не могат да действат една без друга.
Атрактивност, реклама, висок ръст продажби – за да грабва една реклама и за да изпъкне на фона на всички останали, тя трябва да е неповторима, уникална, дори скандална.
Всичко това обяснява до голяма степен, защо в заобикалящото си ежедневие виждаме все по-скандални, атрактивни и провокиращи интереса ни реклами. Целта на всеки маркетингов специалист е да създаде рекламен продукт, който да е необичаен, да привлича като магнит и да подтиква към покупка.

Не случайно за направата на добра реклама се използват и лицата и имената на популярни личности.

Маркетинга е вид изкуство, което зависи от множество фактори, а тук роля имат не само дизайн, но и умения за предоставяне на информацията, подход към деликатните моменти и най-вече паралелност между позволено и забранено.